Neprebudený nás prebudil… – Nagyszombati színházlátogatás

Neprebudený nás prebudil… 
 
Dňa 25. 09. 2019 študenti Obchodnej akadémie vo Veľkom Mederi navštívili v Divadle Jána Palárika predstavenie Neprebudený. So záujmom sledovali príbeh slabomyseľného Ondráša, známy aj z hodín literatúry. Každého chytila za srdce tragika Ondrášovej postavy, zaujímavé stvárnenie prostredia i vykreslenie postáv. Divadelné predstavenie ponechalo však aj dostatok priestoru fantázii divákov. Po tomto kultúrnom zážitku sme sa ešte pokochali historickým jadrom mesta. 
 
Mgr. Monika Vargová – vyučujúca slovenského jazyka a literatúry
 
Nagyszombati színházlátogatás 
 
Immáron hagyománnyá vált, hogy diákjaink minden tanítási évben ellátogatnak a nagyszombati színházba. Ez ebben az évben sem volt másképp, ugyanis szeptember 25-én a Kereskedelmi Akadémia diákjai színházlátogatáson vettek részt. Főként a szlovák tanítási nyelvű osztályokból volt nagy az érdeklődés, de a magyar tannyelvű osztályok számára is adott volt a lehetőség. Önmagában a színházlátogatás is élmény, különös légköre hatást gyakorol mindenkire, és egy ilyen szlovák nyelvű előadás jó alkalom lehet a nyelvtanulásra is. 
A Ján Palárik Színházban lehettünk szemtanúi a „Neprebudený” (Alvajáró) című előadásnak. Ez Martin Kukučín szlovák dráma és prózaíró ismert művének feldolgozása volt. A születése óta szellemi fogyatékkal élő pásztorfiú, András történetét mindenki feszült figyelemmel kísérte végig. A színházlátogatás után kaptunk egy kis szabadidőt a belvárosban. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget. 
 
Barta Viktória IV.A