„Ne légy a drog rabszolgája“ – plakátverseny – „Nestaň sa otrokom drog“ – súťaž v tvorbe plagátov

„Ne légy a drog rabszolgája“ – plakátverseny 

A 2021/2022-es tanévben már sokadik alkalommal rendezte meg iskolánk a „Ne légy a drog rabszolgája“ elnevezésű képzőművészeti plakátversenyt. Osztályok, illetve egyének nevezhettek be a különböző technikákkal készített – kollázs, grafika, festmény, rajz vagy fénykép – munkáikkal. A versenynek csupán egyetlen feltétele volt, hogy a plakátok fejezzék ki a diákok negatív hozzáállását a drogokhoz és a függőségekhez. A versenyre 2021. november 5-ig lehetett benevezni. A plakátokat a diákhéten az iskola nagyközönsége is megtekinthette. A hét utolsó napján a négytagú zsűri döntése alapján kihirdettük az eredményt. A három díjazott Szoboszlai Szilvia Bianka (II.C), Soóky Boglárka (II. C) és Bábi Nikolett (II.B)jutalomban részesült. 

Bittera Klára, koordinátor 

„Nestaň sa otrokom drog“ – súťaž v tvorbe plagátov 

V školskom roku 2021/2022 sme opätovne zorganizovali na našej škole výtvarnú súťaž pod názvom: „Nestaň sa otrokom drog“. 

So svojimi prácami sa mohli prihlásiť triedy, respektíve jednotlivci, práce mohli byť zhotovené rozličnými technikami – mohla to byť koláž, grafika, maľba, kresba alebo fotografia. Jedinou podmienkou súťaže bolo to, aby plagáty vyjadrili negatívny postoj študentov k drogám a závislostiam. Prihlásiť sa do súťaže bolo možné do 5. novembra 2021. Plagáty boli vystavené počas akademického týždňa na chodbe školy. Posledný deň uvedeného týždňa boli po posúdení štvorčlennou porotou vyhlásené výsledky. Traja ocenení –  Szilvia Bianka Szoboszlaiová (II.C), Boglárka Soóky (II. C) a Nikolett Bábiová (II.B) – boli odmenení.

Klára Bittera, koordinátorka