Újoncavatás  a kollégiumban – Imatrikulácia v školskom internáte

Újoncavatás  a kollégiumban

A középiskolai gólyaavatás mindig is meghatározó élményt jelent egy diák életében. A diákotthon lakóinak ráadásul a kollégiumi avatáson is át kell esniük. Az újoncoknak ekkor egy programmal kell bemutatkozniuk a felsőbb évfolyamokat látogató diákok előtt. A gólyák ilyenkor leggyakrabban énekléssel, tánccal vagy verses produkciókkal igyekszenek elkápráztatni a többieket.

A diákotthon újoncai ebben az évben egy kisebb koncerttel készültek.  A legelső produkciójuk egy négyes tánc volt, amit Cseh Viktória, Kiss Krisztina, Varga Nikol és Kis Fruzsina adott elő egy ismert zenére, a Con Calmara. A táncot egy basszusgitár kíséretében előadott Republic szám követte Takács Dorka és Végh Norbert előadásában. Az elsősök következő produkciója egy költemény volt, Morozjuk Zsuzsanna saját versét szavalta el. Utána ismét Dorka es Norbi kápráztatta el a közönséget a Riptide cimű dallal. Ezt követően egy rövid, de közismert tánc következett, a Macarena, Végh Norbert, Cséfalvay Péter, Seregi Vivien, Hegyi Barbara és Tallósi Kitti Glória sajátos feldolgozásában. A program egy további énekes produkcióval folytatódott, majd az igazgatónő kedvenc zenéje, a Bohém rapszódia következett, ismét Dorka es Norbi előadásában. Az elsősök programja egy közös énekkel zárult, ami hatalmas sikert aratott a közönség körében. A gólyák műsorát az avatás ceremóniája követte.

 A kollégium idősebb lakói ezúton köszönik az elsősöknek a felejthetetlen produkciót, a gólyák pedig köszönik, hogy a felsőbb évesek befogadták őket. 

Takács Dorka és Végh Norbert 

Imatrikulácia v školskom internáte

Imatrikulácia v živote prvákov je nezabudnuteľným momentom, však sa stanú skutočnými žiakmi našej školy. Táto udalosť sa uskutočnila 25. októbra 2023 aj v našom školskom internáte. Žiaci prvého ročníka sa predstavili tanečno-hudobným programom , ktorý mal obrovský úspech medzi divákmi. Po kultúrnom programe druháci imatrikulovali našich nováčikov.  Ďakujeme za príjemný zážitok.

Dorka Takács (II. A)