Vidám farsangi nap iskolánkban – Fašiangová veselica na Obchodnej akadémii

Vidám farsangi nap iskolánkban

A tél szürkesége lehangol bennünket, így nem véletlen, hogy a karácsony elmúltával az emberek olyan szórakozást keresnek, ami jobb kedvre deríti őket ezeken a szürke és borús napokon. Nem volt ez másképp a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémián sem.

A diákdiri programsorából a „Farsangi beöltözős napra” 2024. február 9-én került sor. Iskolánkat elárasztották a vidám és ötletes jelmezbe öltözött diákok. Találkozhattunk gyerekkorunk kedvenc mese- és játékkaraktereivel és a legötletesebb modernkori kosztümökkel is. Minden tanuló, aki maszk mögé bújva jelent meg ezen a tanítási napon, feleletmentesítőt kapott jutalmul.

Ez a farsangi nap nemcsak jókedvet varázsolt a diákok körébe, hanem összekovácsolta a gyermekkori emlékeket és a jelen kreativitását is.

Csiba Réka, a diákdiri

Fašiangová veselica na Obchodnej akadémii

Po vianočných sviatkoch nás ovládla jednotvárnosť zimy, práve preto túžime po zábave, ktorú poskytnú programy počas fašiangového obdobia. Veselá atmosféra zavládla aj na našej škole.


V organizovaní študentskej riaditeľky sa 9. februára 2024 uskutočnil program pod názvom „Oblečme sa do masiek!”. V priestoroch školy sa pohybovali veselí študenti vo farebných fašiangových kostýmoch, ktorí vyvolali náš obdiv. Videli sme naše obľúbené rozprávkové figúrky, ale aj moderné kostýmy. Fašiangy sú nielen časom radosti a osláv, ale aj obdobím, ktoré odráža cyklický pohyb prírody a života.

Mgr. Helena Mészárosová, učiteľka školy