A duális képzés folytatása – Pokračovanie duálneho vzdelávania

 A duális képzés folytatása

Iskolánk, a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia, a 2021/2022-es tanévben is folytatja a duális képzési formát, amely keretében a cégek már a diákok középiskolás tanulmányai közben saját vállalati igényeiknek megfelelően alakíthatják a tanulók, vagyis leendő munkavállalóik szakmai ismereteit, gyakorlati tudását. Ez a képzési forma nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az érettségi vizsgákat követően a pályakezdők alkalmazkodási ideje a munkahelyi környezetbe jelentősen csökkenjen és szinte azonnal képesek legyenek ellátni a vállalat tevékenységét támogató produktív munkát.

Az idei tanévben egy új partnercéggel bővült az eddigiek listája, méghozzá a Backstage Consulting k. f. t. -vel, aki 3 tanulónk számára biztosítja a gyakorlati képzés lehetőségét. Az említett három diákon kívül az első évfolyamból tovább folytatódik a gyakorlati oktatás 4 diák számára a második és 5 diák számára a harmadik évfolyamból partnercégeinknél – K&K Benefit, Inter Harmony, és Reylon k. f. t. -nél. Összesen 12 diáknak van tanulmányi szerződése a fent említett munkáltatókkal, a többi diáknak az egyes osztályokból pedig az iskola biztosítja a duális gyakorlati képzőhelyet.

Tanulóink munkahelyei gyakorlatorientált képzés lehetőségét biztosítják a tanulók számára, amely kölcsönösen előnyös a diákok, a duális partnercégeknek, valamint iskolánk számára. Iskolánk a duális képzés fontos hozadékának tartja azt, hogy a partnerek révén szerzett tapasztalatok gyorsan beépíthetők az iskolai tananyagba. Ez a folyamatos kapcsolattartás és együttműködés teszi lehetővé, hogy a tanárok visszajelzést kapjanak az iskolai tananyag naprakészségéről, gyakorlati alkalmazási lehetőségéről ezzel is elősegítve a középfokú oktatás minőségi javulását. Tanulóink megismerkedhetnek a vállalatok mindennapi problémáinak sokaságával, részesei lehetnek a cég belső rendszerének ami jelentősen növeli elhelyezkedési esélyeiket a munkaerőpiacon is.

Ing. Nagy Rozália, a duális képzés koordinátora

Pokračovanie duálneho vzdelávania

Naša škola, Obchodná akadémia vo Veľkom Mederi aj v školskom roku 2021/2022 pokračuje v programe duálneho vzdelávania, ktorý pomôže žiakom nadobudnúť vedomosti ohľadom firemného dopytu, praktických znalostí, odborných znalostí a takto absolventi nepotrebujú ďalšie školenia.

V tomto školskom roku sme uzatvorili zmluvu s partnerskou spoločnosťou Backstage Consulting, s. r. o., ktorá zabezpečí 3 pracovné miesta pre žiakov prvého ročníka. Naďalej pokračuje tento projekt pre štyroch žiakov z druhého ročníka a pre piatich z tretieho ročníka v spoločnostiach K&K Benefit, Inter Harmony a Reylon. Dvanásti študenti majú zmluvu v týchto firmách, pre ostatných naša škola zabezpečuje praktické vyučovanie  na pracovisku školy. Pretože pracovné miesta potrebujú cvičenia zamerané na prax, dúfame, že ani študenti, ani škola neoľutuje, že sa zapojila do tohto programu.

Duálne vzdelávanie je vzájomne výhodné pre žiakov, duálnych partnerov a taktiež pre našu školu. Učitelia  môžu nové vedomosti získané od duálnych žiakov rozpracovať do tematických plánov jednotlivých predmetov a tým zvyšovať kvalitu praktického vzdelávania. Študenti spoznajú každodenné problémy a život vo firme.

Ing. Rozália Nagy, koordinátorka duálneho vzdelávania

Szólj hozzá!