Tanulmányi kirándulás az AUDI HUNGARIA Zrt.-nél – Odborná exkurzia v AUDI HUNGARIA Zrt.

Tanulmányi kirándulás az AUDI HUNGARIA Zrt.-nél

2022 novemberében a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia valamennyi diákja szakmai jellegű tanulmányi kiránduláson vett részt a győri AUDI HUNGARIA Zrt. gyárában. Az AUDI HUNGARIA a magyar gazdaság meghatározó szereplője, Magyarország egyik legnagyobb vállalata, a magyar járműipar zászlóshajója, amely egy Monaco méretű hatalmas területen fekszik.
A látogatás során a diákoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a különféle típusú Audi-járművek gyártási folyamatát. Látták, hogyan készítik a karosszériát, a különféle alkatrészeket, hogyan szerelik össze az egyes elemeket, miként vizsgálják, majd küldik tesztvezetésre a szalagról frissen lefutott autókat. Az új gyártósorok megtekintése közben diákjaink megfigyelhették, hogyan végzik a munkát a szakemberek által előre beprogramozott legmodernebb robotok. Tanulóink egy sci-fi filmben érezhették magukat, igaz, csak megfigyelőként. Ha a frissen legyártott jármű az összes kritériumnak megfelelt és a próbatesztelésen is helyt állt, már küldik is a a világ minden tájára a megrendelőkhöz, itt ugyanis minden egyes autó megrendelésre készül. És mi volt a nap hozadéka? Tanulóink – beszámolóik szerint – szívesen válnának a jövőben AUDI- tulajdonosokká, néhányan pedig az AUDI HUNGARIA Zrt. csapatának tagjai szeretnének lenni.

Ing. Jankó Anikó és Ing. Kiss Ingrid, szaktanárok

Odborná exkurzia v AUDI HUNGARIA Zrt.

Všetci žiaci našej školy, Obchodnej akadémie sa v novembri zúčastnili odbornej exkurzie v podniku AUDI HUNGARIA Zrt. v Győri. Je to giga firma, ktorá sa rozprestiera na obrovskom pozemku a skladá sa z viacerých častí. Žiaci mali možnosť nazrieť do výrobného procesu rôznych typov automobilov Audi a to od začiatku až do samého konca. Každé jedno auto je vyhotovené na objednávku. Žiaci videli, ako z ocele vyrábajú karosériu a rôzne súčiastky, ako najmodernejšie robotické stroje pracujú, ako sa všetky časti skladajú dokopy, kontrolujú a zdokonaľujú autá a finálne posielajú na testovaciu jazdu. Ak auto prejde každým testom a vyhovie všetkým požiadavkám, posiela sa objednávateľovi po celom svete. A čo všetko dala exkurzia našim žiakom?
„Bolo to zaujímavé, lebo nám premietli bohatú prezentáciu firmy, z ktorej sme sa dozvedeli napr. informácie o výrobnej kapacite, o predajných výsledkoch, o počte zamestnancov, …“
„Značne nás motivujú zážitky k tomu, aby sme sa viac venovali učeniu sa cudzích jazykov“
„Mohli sem sledovať, ako prebieha výrobný proces v praxi“
„Videli sem pracovať najmodernejšie roboty“
„Videli sme, aká dôležitá je spolupráca, čo aj mi budeme aplikovať na odborných predmetoch“.

Ing. Ingrid Kiss, učiteľka odborných predmetov

Szólj hozzá!