Előretolt Helyőrség Nagymegyeren – Netradičná literárna hodina

Előretolt Helyőrség Nagymegyeren

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) égisze alatt futó szakmai projekt, az Előretolt Helyőrség (EH) soros állomása a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia volt. 2023. január 26-án Póda Erzsébet író, újságíró, szerkesztő találkozott iskolánk irodalom iránt érdeklődő diákjaival, hogy népszerűsítse a SZMÍT fiataloknak szóló programjait – a fiatalok írótáborát és a Grendel Lajos Mentorprogramot –, de ízelítőt kaptunk a társaság kiadványaiból is (Előretolt Helyőrség Felvidék irodalmi melléklet, Opus folyóirat, különféle antológiák stb.).
A kellemes hangulatú óra további részében az olvasmányélményeinkről beszélgettünk, továbbá azt boncolgattuk, hogy kinek mi az érdeklődési köre az irodalmon belül. Szóba került az is, hogy ki rendelkezik közülünk költői, illetve írói tehetséggel. Az előadó elmondta, hogy az EH-bemutatók fontos küldetése felfedezni a felvidéki magyar tehetségeket, hogy a SZMÍT a szárnyai alá vehesse őket. Póda Erzsébet arra bíztatott minket, hogy éljünk az adottságainkkal és fejlesszük tovább a képességeinket, és arra buzdított bennünket, hogy alkotásainkat bátran küldjük az Írótársaságnak, amely akár ki is adhatja a legsikerültebb műveket. A kellemes hangulatú óra hamar elrepült. Köszönjük az információkat és a motivációt.

Dömötör Ádám (II.B)

Netradičná literárna hodina

Dňa 26. januára 2023 v rámci projektu Spoločnosti maďarských spisovateľov na Slovensku zavítala k nám spisovateľka, novinárka a redaktorka Erzsébet Póda ,aby sa stretla so žiakmi, ktorí majú záujem o literatúru. Predstavila im programy, ktoré organizuje Spoločnosť maďarských spisovateľov na Slovensku pre mladých záujemcov. V ďalšej časti netradičnej literárnej hodiny sme sa porozprávali o našich čitateľských zážitkoch. Stretnutie sa uskutočnilo v príjemnej atmosfére. Ďakujeme za hodnotné informácie a motiváciu.

Mgr. Helena Mészárosová, učiteľka školy

Szólj hozzá!