A Nagyléli szigeten kirándultunk – Výlet našich žiakov na Veľkolélskom ostrove

A Nagyléli szigeten kirándultunk

2023 június 28-ra igazán természetközeli programot szerveztünk a diákjainknak. Autóbuszra ültünk, s tanárok és diákok közösen ellátogattunk a Csallóközaranyoshoz közeli Nagyléli szigetre, mely a Duna szárazföldi deltájának egyik utolsó nagyobb szigete. A Duna mellékágán átívelő hídon át gyalogosan jutottunk be erre a természetvédelmi területre, ahol a kijelölt tanösvényt követve megismerkedhettünk a Duna árterének még megmaradt természeti szépségeivel. A sziget manapság a BROZ (Bratislavské regionálne ochranárske združenie) természetvédő polgári társulás kezelésében van. Egy ökofarmot működtetnek, ami annyit jelent, hogy a szigeten hagyományos legeltető gazdálkodást folytatnak, vagyis a háztáji állatok többé-kevésbé szabadtartásban vannak.
A szigeten történő sétán kívül lehetőségünk volt még lovaskocsikázásra a sziget ösvényein, illetve motoros csónaktúrára a Dunán.
Úgy gondolom, hogy az aktív pihenésen kívül a diákoknak és a tanárkollégáimnak is egy kis feltöltődést is jelentett ez a kiruccanás az iskolai hétköznapokból.

Hosszú Béla, testnevelőtanár

Výlet našich žiakov na Veľkolélskom ostrove

28. júna 2023 sme zorganizovali pre 1.-3. ročník výlet na Veľkolélsky ostrov. Na tento deň sme naplánovali voľnejší program ? žiaci pod vedením svojich triednych učiteľov absolvovali prechádzku po náučných chodníkoch tohoto chráneného územia. Okrem spoznávania prírodných krás mali možnosť prenajatia motorového člna, ktorým absolvovali okružnú plavbu na veľkom Dunaji, mohli vyskúšať aj kanoe na vedľajšom toku Dunaja a jazdu na koči.
Po skončení výletu sme sa vrátili plný nových dojmov a načerpali sme energiu z krásneho prírodného prostredia do ďalších dní.

Vojtech Hosszú, učiteľ telesnej výchovy

Szólj hozzá!