Egy tradíció újraéledése – Oživenie dlhoročnej tradície

Egy tradíció újraéledése

Hosszabb kihagyás után diákjainkkal újra Bécsújfaluba (Wiener Neudorf) látogathattunk, hogy megtekintsük Európa egyik vezető szállítmányozó vállalatát, az LKW Waltert. Az LKW Walternál tett tanulmányi kirándulások mindig remek alkalmat jelentettek a diákok számára, hogy betekintést nyerjenek a logisztika és szállítmányozás világába. Ebben a tanévben a negyedik évfolyam tanulói ismerhették meg a nagyvállalat működését és az általa alkalmazott technológiákat.

A délelőtt folyamán a vállalat szakembereivel találkoztunk, akik készségesen megosztották velünk tapasztalataikat, szakmai ismereteiket. Az előadás mellett egy kellemes hangulatú interaktív workshopon is részt vettünk. Aktív résztvevőként kaphattunk tehát betekintést a szállítmányozás kulisszatitkaiba. A foglalkozás sokat segített abban, hogy a tanulók a gyakorlatban is megismerjék azokat a kihívásokat és lehetőségeket, amelyekkel a vállalatnak nap mint nap szembe kell néznie. Az ilyen típusú tanulmányi kirándulások legfőbb hozadéka az, hogy segítenek kialakítani a diákokban a gyakorlatorientált gondolkodásmódot, elősegítve ezzel a résztvevők szakmai fejlődését és jövőbeli karrierjét. Az LKW Walter hosszú évek óta munkalehetőséget is kínál diákjaink számára. Ehhez természetesen szükség van a németnyelv-tudásra, amely csak második idegen nyelvként szerepel iskolánk programjában, ennek ellenére intézményünk egyik nagy szívügye.

A gyönyörű őszi időjárást kihasználva a délutánt Bécs csodálatos belvárosában töltöttük, és az esti órákban élményekben gazdagon érkeztünk haza.

Mgr. Mészáros Katalin, az iskola tanára

Oživenie dlhoročnej tradície

Po dlhom čase sme mali opäť príležitosť navštíviť Viedeň s našimi študentmi, aby sme si pozreli vedúcu európsku spoločnosť v oblasti prepravy, LKW Walter.

Odborná exkurzia do LKW Walter je skvelou príležitosťou pre študentov, aby nahliadli do sveta logistiky a prepravy. Študenti štvrtého ročníka sa mohli oboznámiť s fungovaním spoločnosti a s technológiami, ktoré LKW Walter využíva.

V dopoludňajších hodinách sme sa stretli so zamestnancami, ktorí s nami zdieľali svoje skúsenosti a odborné znalosti. Prednáška prebehla formou interaktívneho workshopu, čo vytvorilo príjemnú atmosféru. Aktívnym spôsobom sme tak mohli nahliadnuť do pozadia oblasti prepravy.

Spoločnosť LKW Walter už mnoho rokov poskytuje pracovné príležitosti našim žiakom. Samozrejme, na to je potrebná znalosť nemeckého jazyka, ktorá je síce iba druhým cudzím jazykom na našej škole, no aj napriek tomu venujeme veľkú pozornosť tomuto predmetu.

Vzhľadom na krásne jesenné počasie sme popoludnie strávili v nádhernom centre Viedne a večer sme sa vrátili domov bohatší o nové zážitky.

Mgr. Katarína Mészárosová, učiteľka školy